Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


1 Κοτοπουλο

2 πιπεριες πρασινες

1 σκελιδα σκορδο

4 ντοματες

100 γρ. ελιες γεμιστες

5 κ.σ. μηλοξιδο

2 κρεμμυδια

2 κ.σ. πελτε ντοματας

1 φλυτζανακι του καφε εξτρα παρθενο ελαιολαδο

1 πρεζα ζαχαρη

ριγανη θυμαρι αλατι φρεσκοτριμμενο πιπερι

Βγαζουμε το δερμα απο το κοτοπουλο και το κοβουμε σε κομματια.Βαζουμε τα κομματια σε ενα μπολ. Αναμιγνυουμε το μηλοξιδο με τις

ντοματες,τις πιπεριες, το κρεμμυδι και το σκορδο ψιλοκομμενα και προσθετουμε τη ριγανη,αλατι και πιπερι.Περιχυνουμε το κοτοπουλο

και αφηνουμε να μαριναριστει τουλαχιστον για 2 ωρες, ανακατευοντας μερικες φορες.Στραγγιζουμε το κοτοπουλο, κρατωντας την μαριναδα.

Σε ενα τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και το ροδιζοθμε απ' ολες τις πλευρες.Περιχυνουμε με την μαριναδα, προσθετουμε τις ελιες,

τον πελτε και τη ζαχαρη.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να σιγοβρασει για περιπου 45 λεπτα.Βαζουμε τα κομματια του κοτοπουλου σε πιατελα,

ανακατευουμε καλα τη σαλτσα και τα περιχυνουμε.Γαρνιρουμε με θυμαρι και σερβιρουμε με ρυζι 'η πουρε.