Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΟΥΠΑ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά:

1 Σακουλάκι 500 g φασόλια ξερά μέτρια .

3 Καρότα μέτρια .

2 Μεγάλα κρεμμύδια .

1 Φλιτζάνι του τσαγιού σελινόριζα .

½ Ματσάκι Σέλινο .

1 Κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο .

2 Λεμόνια .

2 Αυγά .

Αλάτι Πιπέρι .

Εκτέλεση :

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν , την επόμενη τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα να βράσουν. Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε μέσα και τα καρότα που έχουμε κόψει σε χονδρές ροδέλες. Σε λίγη ώρα προσθέτουμε την σελινόριζα και πάλι σε λίγο το μισό ματσάκι σέλινο. Αυτό το κάνουμε για να μην βγούνε τα μισά υλικά ψημένα και τα υπόλοιπα άψητα.Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι

Όταν είναι όλα έτοιμα βρασμένα κατεβάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε κρατώντας
τον ζωμό .
Παίρνουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε κομματάκια να τσιγαριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα φασόλια μας ανακατεύουμε ένα δυο λεπτά συνεχίζουμε ρίχνοντας τον ζωμό. Μην ξεχνάμε ότι το φαγητό μας είναι σούπα γι αυτό εάν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά .

Χτυπάμε τα αυγά σε ενα μεταλλικό μπολ στύβουμε και ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τα λεμόνια.Με μία κουτάλα παίρνουμε ζωμό μέσα από τα φασόλια μας και ρίχνουμε μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα.Κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα .

Το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας όρεξη .