Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ελαιόλαδο και ομορφιά

Από την αρχαιότητα το λάδι της ελιάς φημιζόταν για τις ευεργετικές και τις θεραπευτικές του ιδιότητες στα μαλλιά και στο σώμα.

Σε περίοδο κρίσης και λιτότητας μπορούμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας χωρίς να ξοδευτούμε σε κρέμες και προϊόντα του εμπορίου . Το λάδι ελιάς είναι ιδανικό , φυτικό καλλυντικό για όλες τις χρήσεις και υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Οπότε ας αποφύγουμε τα περιττά έξοδα…
Ιδανικό για:
Τα μαλλιά και ενυδάτωση της τρίχας. Πριν το λούσιμο μπορούμε να απλώσουμε στα μαλλιά μας ελαιόλαδο και να τα ξεβγάλουμε μετά από 20 λεπτά. Σε διάρκεια 30 ημερών θα έχουμε αποκτήσει λαμπερά και όμορφα μαλλιά.
Την επιδερμίδα και ιδίως μετά την έκθεση μας στον ήλιο χρειαζόμαστε ενυδάτωση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Σε βαμβάκι μπορούμε να βάλουμε λίγο ελαιόλαδο και να απλώσουμε στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν αφυδατωθεί.
Τα χείλη που έχουν σκάσει το βράδυ πριν κοιμηθούμε να τα ενυδατώσουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ντεμακιγιάζ, το λάδι ελιάς έχει ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους ρύπους που έχει απορροφήσει η επιδερμίδα.
Ρυτίδες εκφράσεως αν δεν έχουμε κάποια κρέμα το ελαιόλαδο είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιοχές. Το βράδυ με βαμβάκι απλώνουμε στις γραμμές της επιδερμίδας και προλαμβάνουμε να γίνουν πιο βαθιές ή να εμφανιστούν νέες.
Αναστασία Μίχου

Πηγή