Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΤΣΑ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ


ΠΙΤΣΑ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ

Για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 g γάλα φρέσκο
Μίσο κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο έλαιόλαδο

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια μπάλα προσθέτουμε αλεύρι εαν χρειαστεί αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί κατόπιν την ανήγουμε με ένα πλάστη ώστε να πάρει στρογγιλό σχήμα και τώρα βάζουμε τα υλικά πάνω στην πίτσα μας.

100 g  σάλτσα ντομάτας
8 φέτες  μπείκον
8 φέτες  ζαμπόν χοιρινό
200 g  Κασέρι
100 g  Κεφαλογραβιέρα οχι πολυ αλμυρή

Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180 C μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ροδέλες πράσινης πιπεριάς.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ

500 γρ χοιρινο φιλετο (ψαρονεφρι)
150 γρ ανανα φρεσκο κομματιασμενο
1 κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
1 πρασινη πιπερια κομμενη σε λωριδες
100ml σερι
1 αυγο χτυπημενο με
1 κουταλακι του γλυκου κορν φλαουρ
λιγη ζαχαρη
200γρ. ντοματακια αποφλοιωμενα ψιλοκομμενα
20 γρ. τζιντζερ τριμμενο
6 κ.σ ελαιολαδο
3 κ.σ ξιδι απο λευκο κρασι
κρασι
1 κ.σ σαλτσα σογιας
1 καυτερη πιπεριτσα
αλατι


Αλατιζετε το κρεας και αφηνετε να μαριναριστει στο σερι για 30 λεπτα ανακατευοντας το.Βυθιζετε στο μειγμα αυγου-κορν φλαουρ το κρεας και το σοταρετε
10 λεπτα στο λαδι σε αντικολλητικο τηγανι.Το βγαζετε με τρυπητη κουταλα. Ριχνετε στο τηγανι το κρεμμυδι την πιπερια και τον ανανα και τα σοταρετε για 3-4
λεπτα.Προσθετετε το ξιδι, τη σαλτσα σογιας, τη ζαχαρη, τα ντοματακια,την πιπεροριζα και την καυτερη πιπεριτσα και ανακατευετε προσθετοντας το κρεας
μαγειρευοντας τα ακομα για 10 λεπτα. Σερβιρετε με ρυζι.