Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Φασολάκια φρέσκα

  Φασολάκια λαδερά



1 Kg Φρέσκα φασολάκια (τσαουλιά)
3 Ντομάτες ώριμες
2 Πατάτες μεγάλες
2 Κρεμμύδια ξερά μεγάλα
3 Σκελίδες σκόρδο
½ Ματσάκι μαϊντανό
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο 250g
1 Κουταλιά σούπας πολτό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι

Καθαρίζουμε τα φασολάκια στις άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος (τα τσαουλιά δεν έχουν νεύρα και δεν θέλουν παραπάνω καθάρισμα.

Πλένουμε όλα τα υλικά μας ,καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ,τον μαϊντανό και το σκόρδο μας ,επίσης την μία ντομάτα την κόβουμε σε κύβους.

Τις πατάτες τις κόβουμε σε μεγάλα χονδρά κομμάτια ,και τις δύο ντομάτες που μας έμειναν τις τρίβουμε στον τρίφτη .

Ρίχνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια για να μαραθούν προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και την κομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε για δύο τρία λεπτά και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα υπόλοιπα υλικά μας .

Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό και ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα ,ελέγχουμε αν θέλει να προσθέσουμε λίγο νεράκι .

‘Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε με ένα κομμάτι φέτα και φρέσκο ψωμί.