Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΤOYΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΣΤOYΡΜΑΔΟΠΙΤΑ



800 g Φύλλο σφολιάτας αυτό με δύο φύλλα στην συσκευασία
2 Ντομάτες σε λεπτές φέτες
100-150 g Παστουρμά καθαρισμένο από τα εξωτερικά μπαχαρικά
250 g Κασέρι όχι κίτρινο τυρί Κασέρι Μυτιλήνης
½ Φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο σουσάμι
Αλάτι πιπέρι (εάν θέλετε γιατί ο παστουρμά έχει πιπέρια και το τυρί αλάτι)

Λαδώνουμε ένα ταψί κουζίνας ,απλώνουμε το ένα φύλλο κατόπιν στρώνουμε τα υλικά μας μια στρώση το καθένα βάζουμε και το άλλο φύλλο από πάνω ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και στις άκρες του φύλου αλείφουμε με λίγο νεράκι για να κολλήσουν τα φύλλα, βρέχουμε το πάνω φύλλο με λίγο νερό με ένα πινέλο ,χαράζουμε σε κομμάτια όχι μέχρι κάτω και πασπαλίζουμε το σουσάμι ,ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και από κάτω (σηκώνουμε με ένα πιρουνάκι για να δούμε)...




ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ,ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΘΕΛΕΙΣ Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΟΥ

ΘΕΛΕΙΣ Η ΔΡΟΣΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ....ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ)

1/2 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΑ)
ΑΛΑΤΙ
ΑΣΠΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ(ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ)
150 ΓΡ.ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ,ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ,ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΝΑ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ
ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΜΙΡΕΥΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣ.