Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

1κιλο χοιρινο απο μπουτι η πλατη κομμενο σε κυβους
5 κ.σ ελαιολαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
2 καροτα κομμενα σε λεπτα μπαστουνακια
250 γρ. μανιταρια σε φετες
1 φυλλο δαφνης
500 ml μαυρη μπυρα
1 ξυλακι κανελας
λιγο μπαχαρι αλατι πιπερι
80 γρ. ψωμι σικαλης τριμμενο σε ψιχουλα
μαιντανο ψιλοκομμενο

Ζεσταινετε το μισο λαδι σε αντικολλητικη κατσαρολα και ροδιζετε τους κυβους του χοιρινου.Βγαζετε το κρεας με τρυπητη κουταλα και ριχνετε το υπολοιπο λαδι.
Σοταρετε το κρεμμυδι και το σκορδο. Κατοπιν προσθετετε τα καροτα και τα μανιταρια και συνεχιζετε το σοταρισμα για 6-7 λεπτα ακομα.Ριχνετε το μπαχαρι την κανελα
και τη δαφνη.Ξαναβαζετε στην κατσαρολα το χοιρινο περιχυνετε με την μπυρα και σκορπιζετε τα ψιχουλα του ψωμιου.Αλατοπιπερωνετε το φαγητο και ανακατευετε καλα.
Σιγοβραζετε 1 ωρα ανακατευοντας συχνα.Στο τελος αφαιρειτε τη δαφνη και την κανελα και πασπαλιζετε με μαιντανο.Σερβιρετε ωραιοτατα με πουρε πατατας.