Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΚΟΠΙΛΑΦΟ Η ΡΙΖΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Ριζότο Λαχανικών

Υλικά :

750 g Μελιτζάνες τσακώνικες (μακρουλές)

750 g Ντομάτες ώριμες

250 g Ρύζι γλασσέ

150 g Ελαιόλαδο KORONI OLIVE OIL

50 g Κρασί κόκκινο

2 Κρεμμύδια μέτρια

5 Σκελίδες σκόρδο

½ Ματσάκι μαϊντανό

Μερικά φύλλα δυόσμου

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Κόβουμε τα υλικά μας, το κρεμμύδι σε χονδρά κομμάτια τις ντομάτες σε κύβους και τις μελιτζάνες σε χονδρές ροδέλες ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο .

Παίρνουμε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και περιμένουμε να πάρει μια βράση.Προσθέτουμε τις μελιτζάνες το μαϊντανό και το σκόρδο και δύο ποτήρια νερό.Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το κρασί.Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες και αν καρφώνονται ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.Σε λίγο είναι έτοιμο και το ρύζι.Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε δέκα λεπτά να μελώσει .
Προσοχή χρειάζεται στην ποσότητα του νερού για να μη μας γίνει σούπα έτσι μπορούμε να ρίχνουμε σταδιακά το νερό .
Σερβίρετε με μία μερίδα Φέτα.
Καλή σας όρεξη.