Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΥΓΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Μαύρη σταφίδα…ενισχύουμε τα τοπικά Ελληνικά προιόντα!!




Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η μαύρες σταφίδες παράγονται κατ’αποκλειστικότητα στην Κόρινθο και είναι παγκοσμίως γνωστές ως μαύρες σταφίδες , currantis.Οι μαύρες σταφίδες έχουν πυκνή γεύση και σκούρο χρώμα.Σήμερα, η σταφίδα θεωρείται μια από τις πλέον θρεπτικές φυτικές τροφές με ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά ,όμως αποδίδουν και πολλές θερμίδες.Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 100 γραμμάρια σταφίδας αντιστοιχούν 250 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι σταφίδας ισοδυναμεί περίπου με οκτώ φλιτζάνια φρέσκο σταφύλι.

Χρησιμοποιούνται ως συστατικό για πολλά φαγητά και εξαιρετικά γλυκά,περιέχουν φρουκτόζη και γλυκόζη σε συμπυκνωμένη, αφυδατωμένη μορφή και δίνουν άμεση ενέργεια και τόνωση γι’αυτό και από μόνες τους αποτελούν ένα ωραίο σνακ ειδικά για αθλητές. Οι σταφίδες αποτελούν μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου(μειώνει την κατακράτηση υγρών) και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β.
Επιπρόσθετα,είναι πλούσιες σε σίδηρο, απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και βιταμίνη C (τα 100gr περιέχουν 300mg C) αλλά και τέλος σε φυτικές ίνες(αύξηση κινητικότητας εντέρου).
Η μαύρη σταφίδα λοιπόν αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του ανθρώπου.Κάποια από τα κύρια οφέλη της είναι όπως:
ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες απορροφούν νερό ,βοηθόντας με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση τησ κινητικότητας του εντέρου.
ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ: Λόγω της φρουκτόζης και της γλυκόζης που περιέχουν δίνουν εύκολες αφομοιώσιμες θερμίδες υπό την μορφή απλών ζακχάρων χωρίς χοληστερόλη. Το σελήνιο, ο φώσφορος και η βιταμίνη C βοηθούν μαζί με άλλα μέταλλα και τις βιταμίνες στην αξιοποίηση και αφομοίωση της πρωτεΐνης μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.
ΤΟΞΑΙΜΙΑ: Γνωστή και ως δηλητηρίαση του αίματος όταν το PH έχει περιέλθει σε όξινη κατάσταση. Η μαύρη σταφίδα χάρη στο μαγνήσιο και κάλιο που περιέχει (2 αλκαλικά μεταλλικά άλατα) βοηθά να επανέλθει η οξεοβασική ισορροπία.
ΑΝΑΙΜΙΑ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο.
ΠΥΡΕΤΟΣ: Περιέχει φαινόλες, φυτοθρεπτικά συστατικά με αντιβιοτικές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση της ερωτικής διάθεσης (libido).
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Ενώ δεν περιέχει πολύ ασβέστιο εντούτοις περιέχει βόριο, ένα μέταλλο χρήσιμο στον σχηματισμό οστών και την απορρόφηση του ασβεστιού.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΤΙΩΝ: Χάρη στις φαινόλες, στην βιταμίνη Α και σε άλλα αντιοξειδωτικά.
ΥΓΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ: Χάρη στο ελαικό οξύ που περιέχει προσφέρει προστασία κατά της οδοντικής πλάκας, τερηδόνας και του στρεπτόκοκκου. Όσο περισσότερη ώρα μένουν στα δόντια οι σταφίδες τόσο το καλύτερο για την αδαμαντίνη.
ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ: Λόγω της κατεχίνης , μιας αντιοξειδωτικής φαινόλης που περιέχουν οι σταφίδες, προσφέρουν προστασία εναντίον του καρκίνου του παχέως εντέρου.
Tips:
Ένα μικρό και γεμάτο ενέργεια σνακ είναι 2-3 κ.τ.γλ σταφίδες συνοδευόμενο από ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.

πηγή :



Όταν οι Έλληνες έφτιαχναν energy bars…

Όταν οι Έλληνες έφτιαχναν energy bars…

Αν ψάχνετε να βρείτε τι είδους energy bars, να βάλετε στο σακίδιο επιβίωσης σας, μην ψάχνετε για γνωστές μάρκες. Το παραδοσιακό παστέλι είναι το καλύτερο. Αν θέλετε μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλους ξυρούς καρπούς. Επίσης κρατάει για αρκετό καιρό και το κυριότερο, είναι φτιαγμένο από 100% φυσικά υλικά. Μάλιστα μπορείτε να το φτιάξετε και οι ίδιοι, αφου η συνταγή είναι απλή. Αν μάλιστα έχετε και ένα
μηχάνημα για συσκευασία σε κενό αέρος, τότε το παστέλι σας, θα κρατήσει για πολύ καιρό.
Παρακάτω μερικές πληροφορίες σχετικα με το παστέλι, που βρήκα στο internet. Πηγη: http://www.morena-grevena.gr/html/_daooaee.html
Το παστέλι σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα τύπου snack με παρόμοια ενεργειακή (θερμική) αξία, όπως σοκολάτες, ντόνατς, γεμιστά μπισκότα, προσφέρει εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά. Περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών από τα άλλα snack και παρόλο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό λιπιδίων, η χοληστερόλη απουσιάζει και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι χαμηλά, ενώ προέχουν τα μονοκόρεστα και τα πολυακόρεστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα επικρατούν το λινελαϊκό και το λινολινικό, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει, αλλά τα προμηθεύεται από τα λιπίδια του φυτικού βασιλείου.
Η κατανάλωση παστελιού από διαβητικά άτομα προκαλεί μικρότερη υπογλυκαιμία από αυτή που προκαλεί η κατανάλωση ψωμιού. Αυτό αποδίδεται στη σύνθεση του παστελιού, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπίδια και φυτικές ίνες παρόλο που έχει το ίδιο ποσοστό υδατανθράκων με το ψωμί. Συνεπώς ένα διαβητικό άτομο θα μπορούσε να καταναλώσει παστέλι, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει υπόψη του τη θερμική αξία και περιεκτικότητά του σε λιπίδια. Παρόμοια αποτελέσματα έδειξε και ο χαλβάς (βασισμένος σε σουσάμι).
Οι υψηλές τιμές των μετάλλων και αμετάλλων, διαιτητικών ινών και ενεργειακής (θερμιδικής) αξίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές κορεσμένων λιπαρών οξέων, χοληστερόλης και νατρίου δείχνουν ότι το παστέλι είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό snack, του οποίου τα χαρακτηριστικά δεν είναι πολύ γνωστά στο καταναλωτικό κοινό, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του να μην έχει τη θέση που θα του άξιζε.Το παστέλι υπάρχει στο ελληνικό διαιτολόγιο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα χρόνια του Χριστιανισμού απετέλεσε βασικό γλύκισμα των περιόδων της νηστείας και όχι μόνο. Γενικά ήταν τροφή προσιτή σε όλο το λαό, γιατί στη χώρα μας τα δύο βασικά συστατικά του (σουσάμι – μέλι) καλλιεργούνται και συλλέγονται εύκολα και είναι αντικείμενο εργασίας μεγάλης μερίδας του αγροτικού πληθυσμού.
Και εδώ μια απλή συνταγή… Πηγη: http://syntages.matia.gr

Υλικά
500γρ. σουσάμι ακατέργαστο (το κίτρινο όχι το άσπρο)
500γρ. μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το λαδόχαρτο)
Λίγα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, για πέντε το πολύ λεπτά, καβουρδίζουμε το σουσάμι ανακατεύοντας συνέχεια γιατί καίγεται γρήγορα. Εάν έχουμε ρίχνουμε και λίγα αμύγδαλα. Εν συνεχεία ρίχνουμε το μέλι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίζει να βράζει, έχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι νερό: για να δούμε εάν το μείγμα μας είναι έτοιμο ρίχνουμε μισή κουταλίτσα του γλυκού μείγμα μέσα στο ποτήρι με το νερό και εάν δεν διαλυθεί το βγάζουμε από την φωτιά, εάν διαλυθεί το βράζουμε λίγο ακόμη. Χωρίς να έχω χρονομετρήσει, σε 10 λεπτά σχεδόν είναι έτοιμο.
Εν συνεχεία, σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε την λαδόκολλα και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω το μείγμα μας και το απλώνουμε με ένα λαδωμένο κουτάλι. Όσο είναι ακόμη ζεστό, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας μεγάλα ή μικρές μπουκίτσες. Σε πέντε δέκα λεπτά το μείγμα γίνεται χλιαρό. Τότε με μια σπάτουλα το βγάζουμε από την λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμάτια -όχι το ένα πάνω στο άλλο θα κολλήσουν- σε μια πιατέλα. Είναι πολύ νόστιμα και πλούσια σε ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Συνταγή για παστέλι απο το Πελίτη

Έβαλαν χέρι μέχρι στο δικαίωμα χρήσης νερού (Ακόμα και του βρόχινου)!!!


Αιτία εξέγερσης αποτελεί η Υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα – δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής και...υπεγράφη στις 11 Απριλίου.

Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011,που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη........
χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού!
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι η 16η Ιουνίου 2012.
Διαβάστε εδώ για το ποιά νερά μπαίνουν σε έλεγχο!
Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για τον έλεγχο του υδάτινου δυναμικού, από την τρόικα, που περνάει εντέχνως, με την προφαση της "ορθολογικής διαχείρισης" του υδάτινου δυναμικού και της δημόσιας υγείας.
Στόχος είναι η καταγραφή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων πηγών προκειμένου να ενταχθούν στα διαχειριστικά σχέδια που εκπονούνται σε επίπεδο περιφερειών, με σκοπό να πουληθούν τα νερά σε ιδιώτες που στη συνέχεια θα μεταπωλούν το νερό στους αγρότες.
Δηλαδή το αγαθό που η γη προσφέρει στους αγρότες, μέσα στα ίδια τους τα χωράφια, θα πληρώνουν για να το χρησιμοποιούν.
(Στις ΗΠΑ, όπου έχουν αγοράσει εταιρείες τα νερά έχουν επιβάλλει νόμους με τους οποίους απαγορεύεται ακόμα και η συλλογή βρόχινου νερού, υπο την απειλή βαρέων προστίμων)!!.
O διατροφικός κώδικας (codex alimentarius) εφαρμόζεται ως οδηγία στη χώρα μας ήδη από το 2005, υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, που είναι ΝΠΔΔ του Υπουργείου Υγείας.
Ανάλυση
Η υπόθεση φαίνεται να αφορά κυρίως τους αγρότες. Στην πραγματικότητα,αφορά την προσπάθεια από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας, για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων που θα βοηθούσαν κάποιον-ους να διεκδικήσουν μια ανεξάρτητη ζωή.
Προϋπόθεση οποιασδήποτε διεκδίκησης, είναι η δυνατότητα της να έχει διάρκεια.
Στο διάστημα αυτό, πρέπει να έχεις καλύψει, τουλάχιστον τα βασικά για να ζεις.
Αν δεν έχεις καλύψει τα βασικά, τότε, όλη σου η έννοια δεν είναι να διεκδικήσεις ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.
Είναι να φας, για να μην πεθάνεις.
Σ’ αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει πια καμιά απαίτηση, κανένα αίτημα, καμιά διεκδίκηση.
Υπάρχει μόνο, η αδήριτη αναγκαιότητα να χορτάσεις την πείνα σου. Τίποτα άλλο.
Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους, ειδικά τους Ευρωπαίους, σ αυτό το επίπεδο; Η απάντηση, είναι απλή. Με τον έλεγχο, όλων των ουσιωδών στοιχείων που θα μπορούσαν να συνθέσουν μια ανεξάρτητη ζωή. π.χ. η ενέργεια.
Δεν είναι τυχαίο, που η ενέργεια, ελέγχεται κεντρικά.
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού.
Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως "πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία". Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν). Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται "μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο".
Το νερό της βροχής, άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι "μεταβαίνει" από τις ψηλότερες στις χαμηλότερες περιοχές. Αν λοιπόν φτιάξουμε μια δεξαμενή]και το μαζεύουμε, θα πρέπει να το δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα "μεταβατικά". Και ρωτάμε. Είναι προστασία της δημόσιας υγείας, το να δοθεί άδεια χρήσης για το νερό της βροχής από μια κρατική υπηρεσία; Ή είναι έλεγχος και τίποτα άλλο;
Στην ουσία προσπαθούν να "ελέγξουν" ακόμα και το νερό της βροχής. Τα κριτήρια για το "μοίρασμα" του νερού θα είναι οικονομικά και .. πολιτικά. Για να έχεις νερό, πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν έχεις χρήματα, δεν σου δίνει την δυνατότητα να έχεις νερό. Από την άλλη, οι "αρμόδιες υπηρεσίες", θα κρίνουν αν "έχεις ανάγκη" για να χρησιμοποιείς το νερό.
Μένει σε οποιονδήποτε από εμάς, καμιά αμφιβολία, πως η παγκόσμια εξουσία και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της, θα χρησιμοποιήσουν και αυτή την δυνατότητα, για να "κόψουν" το νερό, σε όποιον είναι αντίθετος με τις επιδιώξεις τους;
Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην "επηρεαστεί" η διοίκηση από τη δράση ατόμων αντίθετων στην εκάστοτε εξουσία.
Ποιο όμως είναι το αποτέλεσμα;
Η εκμηδένιση των δυνατοτήτων για αυτόνομη διαβίωση.
Ας υποθέσουμε ότι οι φόροι, δεν σας έχουν τσακίσει. Έχετε ένα στρέμμα χωράφι, και θέλετε την "ελευθερία" σας, ή είστε άνεργοι (πολύ πιθανό σενάριο).
Σκέφτεστε να το καλλιεργήσετε και να καλύψετε βασικές ανάγκες διατροφής. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς νερό; Ασφαλώς όχι.
Τα φυτά, χρειάζονται νερό για να μεγαλώσουν. Άρα δεν έχετε καμία δυνατότητα να καλύψετε, κάποιες βασικές διατροφικές ανάγκες.
Σας κάνουν με τον έλεγχο του νερού, να "τους έχετε ανάγκη", επομένως υποκύπτετε στις όποιες επιθυμίες τους.
Η ανάγκη να έχετε δικό σας νερό, προκύπτει ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχει τοπικό αρδευτικό δίκτυο.
Οι γεωργοί, γνωρίζουν καλά, πως λόγω χρεών των ΤΟΕΒ στην ΔΕΗ, το ρεύμα από την τελευταία, δίνεται πολύ συχνά τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου: εκείνη την εποχή, αρχίζουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια, άρα τότε θα έχετε νερό.
Είναι πολύ αργά για πολλές καλλιέργειες και σίγουρα επηρεάζει και τις υπόλοιπες.
Αν είστε επομένως "εντός" αρδευτικού δικτύου , έχετε νερό τέσσερις με πέντε το πολύ μήνες και τους υπόλοιπους παρακαλείτε το Θεό να βρέξει.
Αν είστε εκτός, (το πιο πιθανό), κάθε φορά η δυνατότητα χρήσης νερού εξαρτάται από τις διαθέσεις της εξουσίας.
Το να παραμείνει το νερό στον έλεγχο της κοινωνίας και να μην περάσει στον ολοκληρωτικό έλεγχο του κράτους, είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να μπορούμε στο μέλλον να θέσουμε τα θεμέλια μια ανεξάρτητης ζωής.
Για αυτό η μάχη για την κατάργηση της κατάπτυστης ΚΥΑ, δεν αφορά τους αγρότες μόνο. Αφορά όλους τους ελεύθερους ανθρώπους ή εκείνους που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι.
Η ελευθερία μας προϋποθέτει και τον έλεγχο του νερού από την κοινωνία.
Διαφορετικά οι όροι διαμορφώνονται δυσμενώς για τους πολίτες.
Είναι ακριβώς ό,τι ήδη έχει συμβεί στις ΗΠΑ. Εκεί, πολίτης, που έφτιαξε κτίριο έτσι ώστε να μαζεύει και το νερό της βροχής, έμαθε πως αυτό "απαγορεύεται" γιατί, εμποδίζει το βρόχινο νερό να πέσει στη γη και να γίνει "επιφανειακό". Το τελευταίο έχει ήδη πουληθεί σε επιχειρηματίες.
Ενώ η τ. υπουργός κ. Μπατζελή, είχε προτείνει οι άδειες να δίνονται από τους Δήμους που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή τους, η σημερινή ηγεσία, επέλεξε την επιλογή να την κάνει η κεντρική εξουσία. (Π.χ. δεν μπορείτε να ρίξετε λίπασμα. Το τελευταίο πρέπει να συνοδεύεται από πότισμα. Χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς νερό, χωρίς ζωή, για να λεηλατούν τη γη μας, τον πλούτο μας!)

Πηγή