Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια












5 Μελιτζάνες φλάσκες
5 Ντοματούλες ώριμες
5 Σκελίδες σκόρδο
1 Φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ Ματσάκι μαϊντανό
  Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
 250 g Φέτα τριμμένη στο χέρι
 Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε την γέμιση σε ένα μπόλ ,κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε μίξερ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε την φέτα στο χέρι και ½ Φλυτζάνι ελαιόλαδο .
Ανακατεύουμε το μείγμα μας και πάμε στις μελιτζάνες ,τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος και με ένα κουταλάκι βγάζουμε την σάρκα και να μείνει λίγο δεν πειράζει .
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί κουζίνας και βάζουμε την γέμιση και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι πάνω στο φαγητό μας .
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι εάν χρειαστεί στο ταψί μας για να μην καούν από κάτω οι μελιτζάνες μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον φούρνο πάνω-κάτω

Συμβουλή: εάν θέλουμε προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε λίγη κεφαλογραβιέρα για κάνει κρούστα σαν μπεσαμέλ.