Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρο​να

Μελομακάρο​να


Αποτέλεσμα εικόνας για μελομακαρονα

Υλικά

2 φλιτζ παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζ ζάχαρη
1/2 φλιτζ κονιάκ
3/4 φλιτζ χυμός πορτοκαλιού
2φλιτζ  ψιλοκομμένα καρύδια
1κουτ  γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1κουτ  γλυκού κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ(20gr)
4-5 φλιτζ αλεύρι μαλακό

Για το σιρόπι
1 1/2  φλιτζ μέλι θυμαρίσιο
1 1/2  φλιτζ ζάχαρη
2φλιτζ  νερό
1φλιτζ  ψιλοτριμμένα καρύδια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζεται ολα τα υγρά, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και ακολουθούν τα μπαχαρικά (βάλε λίγο γαρύφαλλο) το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και τη ζάχαρη.Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι,όπου έχετε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ, και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή λαδερή και κάπως μαλακή ζύμη. Πλάθετε με αυτή μικρά μελομακάρονα.

Τα βάζετε σε ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό.

´Όταν γίνουν τα μελομακάρονα, τα τοποθετείτε λίγα λίγα(3-5) πάνω σε μια τρυπητή κουτάλα και όπως είναι ζεστά τα βυθίζετε σε κρύο σιρόπι.Τα βάζετε στην πιατέλα και τα πασπαλίζετε με τα καρύδια.

Καλοφάγωτα.