ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ
1,5 Κιλό χοιρινό με πέτσα σε δίχτυ
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
5-6 Σκελίδες σκόρδο
2 Κουταλιές σούπας Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
4 Κουταλιές σούπας μέλι
4 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
½ Φλυτζάνι ξύδι
1 φλυτζάνι κρασί
Χονδροκομμένο πιπέρι
Αλάτι
2 κιλά πατάτες
Το χοιρινό πρέπει να είναι δεμένο η σε δίχτυ με την πέτσα απέξω ,τρυπάμε το κρέας μας με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 5-6 σημεία και βάζουμε μέσα το σκόρδο ,το ίδιο κάνουμε και με το αλάτι .
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις πατάτες ,αλείφουμε το κρέας γύρω - γύρω με το μείγμα και το ψήνουμε σε μεγάλο ταψί για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς ,ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε χονδρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ώρα ακόμα μέχρι να γίνουν οι πατάτες .
Μικρά μυστικά μεγάλη επιτυχία η πέτσα πρέπει να μην ακουμπάει το ταψί ,όταν ανοίξουμε τον φούρνο για να βάλουμε τις πατάτες περιχύνουμε με τον ζωμό το κρέας μας ,ρίχνοντας λίγο παραπάνω αλατάκι στην πέτσα γίνετε τραγανή ,δεν τρυπάμε το κρέας για να δούμε αν ψήθηκε ,αν πάει να μαυρίσει η πέτσα βάζουμε μία λαδόκολλα και την αφαιρούμε 15 λεπτά γίνει το φαγητό μας ,αν έχει στεγνώσει το φαγητό προσθέτουμε ζεστό νεράκι λίγο-λίγο όταν είναι έτοιμο δεν πρέπει να έχει ζουμιά παρά μόνο λάδι ,δεν ανακατεύουμε τις πατάτες γιατί θα λειώσουν παρά μόνο κουνάμε το ταψί .
1,5 Κιλό χοιρινό με πέτσα σε δίχτυ
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
5-6 Σκελίδες σκόρδο
2 Κουταλιές σούπας Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
4 Κουταλιές σούπας μέλι
4 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
½ Φλυτζάνι ξύδι
1 φλυτζάνι κρασί
Χονδροκομμένο πιπέρι
Αλάτι
2 κιλά πατάτες
Το χοιρινό πρέπει να είναι δεμένο η σε δίχτυ με την πέτσα απέξω ,τρυπάμε το κρέας μας με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 5-6 σημεία και βάζουμε μέσα το σκόρδο ,το ίδιο κάνουμε και με το αλάτι .
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις πατάτες ,αλείφουμε το κρέας γύρω - γύρω με το μείγμα και το ψήνουμε σε μεγάλο ταψί για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς ,ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε χονδρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μία ώρα ακόμα μέχρι να γίνουν οι πατάτες .
Μικρά μυστικά μεγάλη επιτυχία η πέτσα πρέπει να μην ακουμπάει το ταψί ,όταν ανοίξουμε τον φούρνο για να βάλουμε τις πατάτες περιχύνουμε με τον ζωμό το κρέας μας ,ρίχνοντας λίγο παραπάνω αλατάκι στην πέτσα γίνετε τραγανή ,δεν τρυπάμε το κρέας για να δούμε αν ψήθηκε ,αν πάει να μαυρίσει η πέτσα βάζουμε μία λαδόκολλα και την αφαιρούμε 15 λεπτά γίνει το φαγητό μας ,αν έχει στεγνώσει το φαγητό προσθέτουμε ζεστό νεράκι λίγο-λίγο όταν είναι έτοιμο δεν πρέπει να έχει ζουμιά παρά μόνο λάδι ,δεν ανακατεύουμε τις πατάτες γιατί θα λειώσουν παρά μόνο κουνάμε το ταψί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου