Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη


 
Μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη
   Απο τις πιο γευστικές σαλάτες με μελιτζάνα
4 μελιτζάνες φλάσκες 1 kg
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι-πιπέρι
φρέσκο βασιλικό
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μας στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με ένα πηρούνι, και αν είναι μαλακές μέσα τις βγάζουμε.Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά μας και αν οι μελιτζάνες έχουν πολλά σπόρια τα αφαιρούμε.Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπόλ.Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το λαδόξυδο και το ανάλογο αλατοπίπερο.Ανάκατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα βασιλικού.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το ξύδι αν χρειάζεται.
Πιστεύω οτι ο βασιλικός απογειώνει τη γεύση της μελιτζάνας. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα τριμμένη , βάζοντας λιγότερο αλάτι. Την φυλάτε στο ψυγείο και μετά απο μία ώρα μπορείτε να την απολαύσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, παρέα με λίγο ουζάκι.

2 σχόλια:

  1. Δοκιμάστε να τις ψήσετε πάνω στη φλόγα ξύλων μέσα σε μια ψησταριά διπλή! Σε όσους αρέσει η τσίκνα από το κάπνισμα, το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά επειδή εμείς εδω δεν μπορούμε, άλλη λύση είναι να τις ψήσουμε στο grill ή αν έχουμε σε κουζίνα γκαζιού μέχρι να ξεροψηθούν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή