Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ελαιόλαδο, φάρμακο για πάσα νόσο…

Τελευταία Ενημέρωση: 23/11/2014 09:06
Πλήθος σημαντικών ερευνών αναφέρεται, εκτός των άλλων, στις ευεργετικές ιατρικές δράσεις του ελαιολάδου. Με λίγα λόγια, ολόκληρος ο κόσμος το αποθεώνει.
Τώρα, μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δύο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική, τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.
Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις.
Αυτό που μας προξενεί εντύπωση είναι γιατί αυτό το θετικό γεγονός, αλλά και ένας πλήθος άλλων ερευνών, όπως του καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, δεν αναγράφονται στις ετικέτες των ελληνικών τυποποιημένων ελαιολάδων και δη των μεσσηνιακών...
Α.Π.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου