Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υλικά
1 με 1.5 kg κοτόπουλο
2 πρέζες φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς ( κουκουνάρια , καρύδια )
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας.
1 φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα
1 αυγό, χτυπημένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κομμένος φρέσκος βασιλικός
3 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Αναμίξτε τους ξηρούς καρπούς και το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι απο έξω το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό του κοτόπουλου και γεμίστε με το μίγμα από αμύγδαλα. Ράψτε ή περάστε μια σούβλα από τη σχισμή και δέστε τις φτερούγες και τα πόδια κοντά στο σώμα. Τρυπήστε την πέτσα με ένα πιρούνι και αλείψτε τη με το μίγμα από λάδι και μέλι. Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτριο φούρνο στους 180 C, αλείφοντας το συχνά με το λιωμένο βούτυρο και το ζουμί του. Αφήστε να ψηθεί για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει.
2. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το Κοτόπουλο με μέλι.
http://www.koronioliveoil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου