Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

500 g Κιμά μοσχαρίσιο

1 Φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

½ Φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 Μεσαία κρεμμύδια

2 Σκελίδες σκόρδο

2 Αυγά

1 Κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό

2 Κ.σ Ρίγανη ξερή

4 Κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι , Πιπέρι

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα blender, ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε μισή ώρα.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε 2-3 εκατοστά από τον πάτο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μια στρώση κεφτέδες που έχουμε πλάσει σε μικρά μπαλάκια ,περιμένουμε 2-3 λεπτά και τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά .
Σερβίρονται με πατάτες τηγανητές .
http://www.koronioliveoil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου