Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 φλυτζάνι λάδι

1 ξυλαράκι κανέλλα

1/2 κιλό κιμά

1 κουταλιά πελτέ

4 κουταλιές βούτυρο

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε

αλάτι και πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλυτζάνι κρασί

1/2 ματσάκι μαϊντανό
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Πασπαλίζετε με τυρί .



http://www.koronioliveoil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου