ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Υλικά
2 Ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 Μαρούλια χονδροκομμένα στο χέρι
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 με 2 Λεμόνια
1 Φλιτζάνι λάδι
3 Αυγά
1,5 Κιλό αρνί Μπούτι
1/2 Ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 Ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τολάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρέας να πάρει χρώμα
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό ,και το αφήνετε να βράσει
μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Ρίχνετε και τα λαχανικά το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο
-Μόλις είναι έτοιμα κλείνετε τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε τα λεμόνια
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
http://www.koronioliveoil.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου