Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Υλικά

2 Ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 Μαρούλια χονδροκομμένα στο χέρι

1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 με 2 Λεμόνια

1 Φλιτζάνι λάδι

3 Αυγά

1,5 Κιλό αρνί Μπούτι

1/2 Ματσάκι φύλλα σέλινου

1/2 Ματσάκι άνηθο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:


-Κόβετε το κρέας σε μερίδες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τολάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρέας να πάρει χρώμα

-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό ,και το αφήνετε να βράσει
μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Ρίχνετε και τα λαχανικά το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνηθο
-Μόλις είναι έτοιμα κλείνετε τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
-Στύβετε τα λεμόνια
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.

-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα

-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.


http://www.koronioliveoil.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου